Урочисто відкрили ХІ Міжнародний дитячий медіафестиваль «Дитятко»

З 4 по 7 вересня у Харкові проходить ХІ Міжнародний дитячий медіафестиваль «Дитятко». Участь у ньому беруть студійці майже з усіх регіонів України.

Оцінюватиме їхні роботи Міжнародне журі представників Фінляндії, Ірану, Німеччини, Білорусі, Латвії, Сербії та України. У дитячому журі цього року працюватимуть підлітки з Італії та України.

Фестиваль «Дитятко» проводиться серед дитячих творчих телевізійних, анімаційних і радіостудій, гуртків, колективів і окремих авторів, телевізійних компаній і об’єднань, продюсерських центрів, що створюють програми і фільми для дітей. Взяти участь з року в рік виявляють бажання усе більше юних талантів з різних куточків світу.

Офіційно відкрив фестиваль його президент і засновник, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

«У 2019 році оргкомітет отримав майже півтори тисячі робіт з 98 країни світу. Загальна тривалість надісланих робіт – понад 300 годин. Найбільш популярними цього року виявились анімаційні номінації – як серед дитячих робіт, так й для дітей».

Так, до конкурсної програми фестивалю цьогоріч відібрано 186 робіт з 49 країн світу. Серед конкурсантів – переможці та лауреати відомих міжнародних дитячих кінофестивалів.

Вечірка з нагоди відкриття фестивалю проходила у неординарному форматі ток-шоу «Дитятко Open world».

Переглянути конкурсні роботи у дні фестивалю можна безкоштовно у кінотеатрах імені О.Довженка, «Київ», «Познань», «Кіноленд» та «8 1/2».

Під час насиченої розважальної програми майбутні телевізійники, кінематографісти, сценаристи, оператори, аніматори отримали дипломи лауреатів від голови Харківської обласної ради Сергія Чернова та міжнародного журі фестивалю

За словами Сергія Чернова, фестиваль «Дитятко» – це не тільки показ кращих дитячих фільмів зі всього світу. Це також особливі теми, що спонукають творчу та активну молодь до активної участі у житті своїх громад.

Вісім років поспіль Харківська обласна рада та Генеральний Директорат з питань демократії Ради Європи та його програми в Україні впроваджують в рамках фестивалю спільний проект – номінацію «Місцеве самоврядування – це ми!»

Довідково. Міжнародний дитячий медіафестиваль «Дитятко»  заснований Харківською обласною радою у 2009 році за ініціативи її голови Сергія Чернова.

Мета фестивалю – розвиток дитячого телебачення, підвищення професійного рівня телебачення, орієнтованого на дитячу цільову аудиторію, а також підтримка дитячих творчих студій.

Нагадаємо.