94 країни заявили про участь у цьогорічному медіафестивалі «Дитятко»

В умовах карантину триває підготовка до ХІІ Міжнародного медіафестивалю «Дитятко», засновником якого є Харківська обласна рада.

До 31 травня оргкомітет приймає заявки у 25 номінацій і спецномінацій фестивалю, серед яких  персональні,  колективні, тематичні.

На сьогодні надійшли 743 конкурсні роботи від 683 учасників з 94 країн. Серед лідерів Іран, Індія, США, Франція, Україна.

Президент медіафестивалю, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов зазначив, що «свого часу фестиваль створювався для того, аби побороти засилля негативу у вітчизняному теле- й кінопросторі. За ці дванадцять років ситуація з діяльністю дитячих студій в Україні значно покращилася. З’явилося чимало нових, доступних онлайн-форматів, виробляється більше якісного дитячого контенту».

«Дитятко» теж не стоїть на місці, зазначає засновник фестивалю Сергій Чернов:

«Цього року запроваджено  кілька нових номінацій: «Найкращий серіал для дітей» і «Краща соціальна реклама дитячої студії». Маємо позитивний відгук на цю ініціативу, роботи надходять. Такої ж активності чекаємо від юних блогерів, для них вперше на фестивалі – конкурс відеоблогерів «ДИТЯТКО.Like». А також додаткова можливість – новий Всеукраїнський дитячий конкурс графічного дизайну «ДИТЯТКО.Art».

Цінуємо і дуже радіємо авторам з інших країн. Але особливо вболіваємо за вітчизняних відеомейкерів і наш, український та слобожанський медіапростір. Тож, запрошуємо усі теле-, радіо-, онлайнстудії долучатися до фестивальної родини «Дитятко» й надсилати свої роботи.

 У 2020 році фестиваль «Дитятко» проходитиме з 2 по 5 вересня.

Заявки та роботи для участі у фестивалі можна подати до 31 травня, заповнивши онлайн-анкету.

Довідково: Міжнародний дитячий медіафестиваль «Дитятко» заснований Харківською обласною радою у 2009 році. Фестиваль – некомерційний, участь у ньому безкоштовна. Проводиться серед дитячих творчих телевізійних, анімаційних і радіостудій, гуртків, колективів і окремих авторів, а також телевізійних компаній і об’єднань, продюсерських центрів, що створюють програми і фільми для дітей.

Нагадаємо.