Визначено переможців конкурсу юних скрипалів у Харкові

З 1 червня по 15 липня проходив І Міжнародний конкурс виконавців на струнно-смичкових інструментах KHARKIV STRING ART.

До участі у конкурсі запросили учнів мистецьких шкіл України та закордоння.

Організатори розповідають, що метою конкурсу є сприяння розвитку дитячої музичної творчості, виявлення та підтримка юних талантів, обмін досвідом з удосконалення професійної майстерності викладачів.

Цьогоріч І Міжнародний конкурс виконавців на струнно-смичкових інструментах KHARKIV STRING ART провели тільки за номінацією «Скрипка».

До складу міжнародного журі увійшли провідні діячі мистецтв, виконавці, викладачі України та з-за кордону, зокрема, з Хорватії та Ізраїлю.

До участі у конкурсі надійшло 43 заявки від України та дві – від іноземних держав. За результатами конкурсу визначено 12 лауреатів і 15 дипломантів від областей України та Польщі. Окрім того, учасники конкурсу отримали спеціальні призи та долучилися до практик майстерності від членів міжнародного журі.

За підсумками конкурсу оргкомітет анонсує проведення ІІ Міжнародного конкурсу виконавців на струнно-смичкових інструментах KHARKIV STRING ART у лютому 2022 року з розширенням географії учасників конкурсу, категорій та номінацій.

Нагадаємо.