У Лозівському районі відновили медичний центр

Поєднання різних джерел фінансування дозволяє розв’язувати комплексні завдання у медичній галузі Лозівщини.

Відвідуючи Комунальний заклад охорони здоров’я «Лозівське територіальне медичне об’єднання», голова Харківської обласної ради Сергій Чернов поспілкувався з медичним персоналом, а також оглянув капітальний ремонт фізіотерапевтичного відділення, який в результаті значно поліпшив умови перебування пацієнтів.

Фізіотерапевтичне відділення Лозівського ТМО давно потребувало оновлення, оскільки не відповідало сучасним вимогам. Тому Харківська обласна рада приділяла особливу увагу цьому питанню.

Протягом 2017-2019 років на території медичного закладу в рамках конкурсу мініпроєктів «Разом в майбутнє» з’явилася соляна кімната та частково зроблено капітальний ремонт фізіотерапевтичного відділення поліклініки.

У 2019 році виділено додаткові кошти на проведення капітального ремонту внутрішніх інженерних систем та віконних прорізів на загальну суму – 716,8 тис грн.

«За рахунок коштів субвенції з державного бюджету на здійснення заходів соціально-економічного розвитку відділення отримало сучасне медичне обладнання, а саме різноманітні сучасні апарати УВЧ-терапії, дарсонвалізації, магнітотерапії, світлової терапії, ультразвукові інгалятори, парафінонагрівачі», – розповів Сергій Чернов.

Також завдяки перемозі в обласному конкурсі розвитку територіальних громад цьогоріч успішно впроваджено мініпроєкт «Комфортні умови перебування – якісне лікування». В рамках його реалізації у відділенні завершено роботи з ремонту приміщень.

«Щорічно у відділенні проходять лікування від 4,5 до 5 тисяч хворих, вони отримують до 30 тисяч процедур. Також надається допомога внутрішньо переміщеним особам», – розповів завідуючий відділенням Володимир Нагацький.

Сергій Чернов повідомив, що обласною радою 5 грудня на черговій сесії було прийнято рішення виділити додаткові кошти для підтримання Лозівської об’єднаної територіальної громади для виплати зарплатні медичним працівникам.

«Хоча ми завершуємо рік без бюджетної заборгованості по захищеним статтям – заробітній платі та оплаті енергоносіїв, актуальним залишається питання підвищення рівня оплати праці у сфері охорони здоров’я, оскільки поточний розмір заробітної плати у тих же лікарів залишається незадовільним. І це той напрям, який потребує неодмінного поліпшення», – підкреслив очільник обласної ради.

Нагадаємо.