Студії живої історії шукають активістів із проєктами збереження культурної спадщини

До 24 травня приймаються заявки на участь в освітній програмі Студії Живої Історії.

Ця можливість для представників громади малого міста чи ОТГ, які працюють з культурною та історичною спадщиною, шукають нові шляхи реалізації своїх ідей та мають спільноту активних громадян, які вболівають за розвиток своєї громади.

«Студії Живої Історії» реагують на виклики сучасності: у 2020 році працюватимуть онлайн і спрямують свій досвід та знання на посилення спроможностей громад малих міст та ОТГ України, що працюють з осмисленням культурної та історичної спадщини, локальної історії, культури та пам’яті у своїх громадах.

У зв’язку з децентралізацією в Україні, в громад з’явилося більше відповідальності та можливостей у роботі з культурною та історичною спадщиною, проте для успішної діяльності в цій сфері необхідно мати практичний досвід та підтримку.

Саме такий досвід діяльності й підтримку пропонує команда «Студій Живої Історії» громадам, що пройдуть відбір на програму, яка триватиме протягом року онлайн. Робота онлайн — це і вимушена необхідність у зв’язку із загрозами поширення пандемії, але водночас і відкриття величезних можливостей, якими важливо скористатись саме зараз.

Для участі в програмі встигніть подати заявку до 24 травня включно.

Результати відбору журі повідомить усім, хто подався, до 29 травня. Участь для відібраних громад в навчальній програмі буде безкоштовною.

Про те, як буде проходити навчання та які переваги до участі у програмі матимуть громади можна почитати у події на Facebook.

Нагадаємо.