З 1 січня знову зміниться тариф на газ

Для всіх споживачів газу з 1 січня 2020 року автоматично діє гарантована ціна на газ, але від цієї послуги можна відмовитись.

Кабмін затвердив гарантовану ціну на газ для населення, яка не буде зростати до кінця всього опалювального сезону. Новий тариф буде вищий, ніж зараз і почне діяти з 1 січня 2020 року.

Тариф із фіксованою ціною на газ не є обов’язковим – можна відмовитись і платити за ринковою ціною.

За даними прес-служби компанії «Харківгаз Збут», в разі, якщо споживач хоче відмовитися від гарантованої ціни і отримувати газ за ціною, яка визначається щомісячно, йому необхідно написати відповідну заяву. Її можна подати з 10 по 24 грудня особисто в Центрах обслуговування клієнтів або онлайн в Особистому кабінеті.

«Гарантована ціна газу на перший квартал та квітень 2020 року збігається з місячною ціною на січень 2020 року і становить 6 765 грн/тис куб. м. (ціна не включає вартість транспортування та доставки газу)», – сказано в повідомленні.

Довідково. У жовтні ціна газу для побутових споживачів Харкова становила 5 767 грн, для мешканців Харківської області – 6 309 грн. З 1 листопада ціна на газ для мешканців Харкова зросла до 6 537 грн, для мешканців Харківської області – до 7 079 грн.

Нагадаємо.