Минулого року п’ятнадцять об’єктів Красноградщини отримали 80,2 млн грн обласного фінансування

Сергій Чернов підкреслив, що все зроблене стало можливим завдяки щоденній командній роботі його, як депутата обласної ради, районної ради та адміністрації, а також Красноградської громади.

Протягом 2019 року у рамках Програми економічного і соціального розвитку Харківської області у Красноградському районі було профінансовано 15 об’єктів за рахунок коштів державного, обласного та районного бюджетів на загальну суму понад 80,2 млн грн, із яких освоїли лише 74,4 млн грн.

«На жаль, минулого року на Красноградщині бюджетні кошти, що були виділені району, підрядники не освоїли у повному обсязі, а замовники робіт зі свого боку теж не проконтролювали весь процес. У результаті наприкінці року майже 6 млн грн повернулися до бюджету. На Харківщині вистачає будівельних компаній, здатних виконувати роботи якісно і вчасно. Це робочі питання, до яких має бути практичний підхід», – вважає голова обласної ради.

Також у 2019 році побудовано амбулаторії загальної практики–сімейної медицини в селах Петрівка та Миколо-Комишувата – по 4,3 млн грн, спортивну залу Красноградського навчально-виховного комплексу №3 – 5 млн грн та реконструйовано вуличне освітлення по вулиці Полтавській в Краснограді – 1,1 млн грн.

За інформацією Сергія Чернова, «По Красноградському району у Програмі економічного і соціального розвитку області планується передбачити 16 об’єктів на суму майже 200 млн грн. Це об’єкти, що належать до сфер медицини, освіти, фізичної культури, спорту та ЖКГ».

Окрім того, минулого року було виконано великий об’єм робіт із відновлення дорожнього покриття по Красноградському району на загальну суму 23 млн 446 тис грн.

«Повністю відбудовано напрямки Нова Водолага-Медведівка-Соснівка-Наталине та під’їзд до села Піщанка, а також ліквідовано 10 973,7 м кв аварійних ділянок шляхів. Виконувались заходи й з безпеки дорожнього руху, наносилася нова дорожня розмітка та дорожні знаки. У 2020 році на ремонт автошляхів з державного бюджету заплановано фінансових ресурсів на 35% більше ніж у попередньому році в сумі 36,5 млн грн. Наразі органами місцевого самоврядування опрацьовується переліків об’єктів ремонту», – повідомив Сергій Чернов.

Нагадаємо.