У Харкові відреставрують архіви

3,5 мільйонів гривень передбачено цьогоріч обласною програмою на розвиток архівної справи.

Депутати Харківської обласної ради підтримали внесення змін до Програми розвитку архівної справи в Харківській області на 2017-2021 роки.

На сьогодні, за словами заступника керівника Державного архіву Харківської області Євгена Куща, є кілька першочергових господарських завдань для забезпечення безперебійної діяльності установи. Зокрема, у будівлі, що на Московському проспекті, 7, склалася небезпечна ситуація з покрівлею. Потребують також реконструкції тепловузли в обох приміщеннях архіву. Оціночна вартість робіт складає 2 млн грн. Окрім того, на охоронні заходи в архіві у поточному році цільовою програмою заплановані асигнування з обласного бюджету в обсязі 1,5 млн грн.

У минулому році на виконання заходів Програми з обласного бюджету було спрямовано 2,4 млн грн: 1,4 млн грн – на забезпечення охорони приміщень архіву та цілісності документів Національного архівного фонду України, решту – на придбання книжкового сканера для оцифрування документів НАФ України для забезпечення спрощеного доступу до них.

Депутати погодили виділення 3,5 млн грн на поточний ремонт покрівлі та тепловузлів й охорону приміщення Державного архіву у Харківській області.

Нагадаємо.