На Харківщині заплановані дорожні роботи виконано на 96%

Інформацію про хід виконання у 2019 році Програми розвитку дорожнього господарства Харківської області на 2018-2020 роки обговорили під час засідання постійної комісії обласної ради з питань розвитку інфраструктури, транспорту, шляхів та зв’язку.

За словами першого заступника директора ДП «Дороги Харківщини» Сергія Литвинця, за рахунок коштів місцевих бюджетів Харківської області на сьогодні виконано повністю всі заплановані об’єкти поточного середнього та ямкового ремонту автомобільних доріг загального користування місцевого значення на суму 24 590,330 тис грн.

Кошти зокрема пішли на:

  • відновлення 2,698 кмдорожнього покриття;
  • ліквідацію19583,8 м2 аварійної ямковості у Балаклійському, Богодухівському, Нововодолазькому, Харківському районах.
  • завершуються роботи з капітального ремонту мосту через р. Сіверський Донець у Балаклійському районі.

«Наразі на мосту встановлюється бортовий камінь та проводиться гідроізоляція для накриття асфальтобетоном. Рух для транспорту плануємо відкрити в цьому році, але по весні будуть продовжені роботи з формування відкосів. Стосовно  будівництва об’їзної дороги м. Лозова, то завдяки сприятливим погодним умовам було завершено усі будівельні роботи – 1,59 км нової автомобільної дороги ще у вересні. Тож, стан виконання програми на сьогодні складає 96%», – розповів Сергій Литвинець

Заступник директора ДП «Дороги Харківщини» також повідомив, що підрядною організацією, яка займається експлуатаційним утриманням доріг в повному обсязі заготовлено матеріали для зимового періоду – сіль та пісок, а також на складах є необхідна кількість паливно-мастильних матеріалів.

Нагадаємо.