У Художньому музеї відкриють виставку «Співучі барви ріднокраю»

Харківський художній музей презентує живопис і графіку харківського художника Євгена Коров’янка, присвячену 80-річчю з дня народження художника.

Вперше будуть представлені графічні твори періоду навчання Коров’янка в Харківському державному художньому училищі, а також роботи, виконані в класичній техніці акварелі і темпери, що зберігаються в сімейному архіві вдови художника Ельвіри Солошенко. Вони присвячені пейзажам Слобожанщини.

Художник багато подорожував Україною. Його пейзажі свідчать про композиційну і колористичну майстерність, самобутню творчу манеру. Її пов’язано з традиціями харківської пейзажної школи, де переважає любов до світляної передачі краєвиду, реалістичного пленеризму з приглушеною колористичною палітрою.

У 1970-і роки художник створює серію ліногравюр «Подорож Україною», що вирізняється чітким звучанням лінії, своєрідною стилізацією форми. На виставці буде експоновано ілюміновану гравюру з цієї серії: «Котельва – батьківщина Сидора Ковпака» з фондів Харківського художнього музею.

Експозицію «Співучі барви ріднокраю» відкриють в Художньому музеї 6 червня.

Довідково. Євген Коровянко – живописець, графік. Жив і працював в Харкові (1939-2010). Роботи Євгенія Коров’янка знаходяться в Київському і Харківському художніх музеях, Чугуївської художній галереї, приватних колекціях в Україні та за кордоном (Канада, Марокко, США, Японія).

Нагадаємо.