У Лозовій відкрили виставкову залу

У Лозівській дитячій художній школі відкрито оновлену виставкову залу після реконструкції.

З 1975 року успішно функціонує Лозівська дитяча художня школа, яка, випустила майже тисячу вихованців. Сьогодні у закладі займається 140 дітей та підлітків – віком від 6 до 16 років.

В урочистому відкритті виставкової зали взяв участь Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

«За майже півстоліття змінилося не одне покоління учнів, багато хто саме тут знайшов своє признання та зробив перші кроки у кар’єрах художників, архітекторів, викладачів і зараз працює на благо рідного краю та своєї держави. Переконаний, що інтелект, наснага, почуття прекрасного та педагогічний талант наставників та керівництва школи передаються їхнім вихованцям, які здобували перемоги на регіональних конкурсах, зробили  рідну Лозівщину відомою у Франції, Чехії, Швейцарії».

Також Сергій Чернов, запевнив громаду, що масштабна реконструкція будівлі художньої школи буде активно продовжуватися. Тому, окрім капітального ремонту та облаштування виставкової зали, цьогоріч у обласній програмі соціально-економічного розвитку передбачено понад 1 млн грн для утеплення зовнішніх стін школи.

За словами голови обласної ради, «фактично це одна із найбільших художніх шкіл на Харківщині, де вкрай терміново потрібно було створювати гідні умови для її вихованців».

«Безумовно, для того, щоб робити значні успіхи, заняття мають проходити у комфортних для дітей та їх вчителів умовах. Звісно, такому навчальному закладу потрібна виставкова зала належного рівня, щоб експонувати роботи своїх обдарованих вихованців, а також приймати виставки інших митців. Тож, ця подія має значення для всього міста», – підкреслив Сергій Чернов.

 Довідково. Приміщення, у якому розташована художня школа, збудоване ще у 1913 році. Загальна площа – 1160,5 м2. Заклад має вісім кабінетів для проведення навчальних занять, вчительську, приміщення для збереження методичного фонду й актову залу.

Нагадаємо.