Роботи з цьогорічного ремонту доріг в регіоні виконані на 95 відсотків

Завдяки PROZORRO вдалось зекономити 71,8 млн грн. Невикористаними залишились кошти минулорічної субвенції у сумі 18,3 млн грн.

Таким чином понад 90,1 млн грн буде спрямовано на реалізацію додаткових об’єктів дорожньої інфраструктури Харківської області.

Члени профільної комісії обласної ради погодили переліки об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг, які будуть профінансовані за рахунок залишку коштів субвенції 2019 року та економії цьогорічної субвенції завдяки системі PROZORRO.

За словами директора державного підприємства «Дороги Харківщини» Ігоря Турченка, Харківська область займає лідируючі позиції по темпам виконання дорожніх робіт: вже 95% від річного плану.

«Вже завершені роботи на більшості запланованих ділянок, залишилось 8 об’єктів, їх плануємо завершити до 1 серпня. Разом з тим з 7,2 млрд грн, які спрямовані на ремонт доріг місцевого значення по всій Україні, не використаними на даний час залишаються 5 млрд грн, тобто більше 70 відсотків грошей на ремонт доріг просто лежать на рахунках розпорядників коштів.

У низці областей використання коштів на рівні від до 2-5 відсотків, тоді як у Харківській області – 95 відсотків. Отже проводиться робота з Укравтодором та Мінфіном, щоб Харківщина отримала додаткові кошти за рахунок невикористаних коштів сусідніх областей», – сказав керівник підприємства.

Також Ігор Турченко повідомив, що Харківська область може стати першим в Україні пілотним регіоном із впровадження механізму залучення кредитних коштів на дорожнє будівництво, йдеться про 2 млрд грн терміном на 10 років під гарантії Мінфіну.

Нагадаємо.