Кошти, заощаджені завдяки системі PROZORRO, будуть направлені на ремонт доріг Харківщини

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов провів робочу нараду з директором державного підприємства «Дороги Харківщини» Ігорем Турченко, під час якої сторони обговорили стан та перспективи ремонту доріг Харківського регіону.

До Харківської обласної ради було направлено листа щодо розгляду уточненого розподілу коштів субвенції, уточненого переліку об’єктів, які фінансуються за рахунок коштів субвенції з державного бюджету до бюджету Харківської області у 2020 році та переліку об’єктів, які можуть бути профінансовані за рахунок залишку коштів субвенції 2019 року.

За словами директора ДП «Дороги Харківщини» Ігоря Турченка, завдяки застосуванню системи PROZORRO щодо визначення підрядних організацій на виконання дорожніх ремонтних робіт отримано економію у сумі 71,8 млн грн.

Кошти пропонуються направити на відновлення автодоріг. Пропозиції розглянуть постійні комісії з питань бюджету, а також розвитку інфраструктури, транспорту, шляхів та зв’язку.

«Також державним підприємством минулого року отримано додаткову економію коштів у розмірі 18,3 млн грн. Тобто на рахунку облдержадміністрації обліковується нерозподілений залишок коштів субвенції з державного бюджету до бюджету Харківської області у розмірі 90,1 млн грн. Кошти можна направити на реалізацію додаткових об’єктів дорожньої інфраструктури», – повідомив Ігор Турченко.

Сергій Чернов наголосив, що в регіоні ще низка комунальних об’єктів, важливих для розвитку територіальних громад області. Є потреба відновлення дорожньої інфраструктури, для чого необхідно збільшити фінансування об’єктів будівництва та реконструкції.

«Тож для проведення в 2020 році своєчасного фінансування і якісної реалізації плану заходів Програми розвитку дорожнього господарства Харківської області, профільні комісії обласної ради мають погодити відповідні пропозиції», – сказав голова обласної ради.

Крім того, під час зустрічі були обговорені перспективні напрямки ремонту доріг місцевого та комунального значення, можливості залучення кредитних коштів і подальша оперативна  взаємодія обласної ради та ДП «Дороги Харківщини».