У Харкові відкрилася сучасна територія творчості – MININ ART Hub

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов відвідав творчий простір MININ ART Hub, який заснував відомий український художник Роман Мінін.

Митець працює з монументальним мистецтвом, графікою, фотографією, об’єктами та інсталяціями.

Сергій Чернов, спілкуючись із творчою молоддю наголосив, що мистецький розвиток дуже потрібен Хакрівщині: «І саме завдяки вашій ініціативності та цілеспрямованості урбаністика, живопис, музика, поезія, кінематограф знаходять своїх поціновувачів, сприяючи розвитку креативної індустрії в області».

 Як пояснив Роман Мінін, локація MININ ART Hub – простір для вільних та космічних митців, які займаються VR (virtual reality) and AR (Augmented reality) просвітленням.

«Наш хаб розташований в самому центрі старого Харкова, у перспективному бізнес-центрі Юspace. Саме тут місце зустрічей творчих особистостей – художників, арт безумців, творців своєї реальності», – розповів засновник MININ ART Hub.

Говорячи про плани на майбутнє, художник-монументаліст наголосив, що мріє створити в Харкові центр сучасного мистецтва, який би збирав творчих людей не лише Слобожанщини, а й країни в цілому.

Наразі MININ ART Hub – галерея, декілька майстерень, локація для проведення тематичних вечірок.

«Майбутнє розвитку культури за цифровим мистецтвом, яке не заангажоване. В інтернеті зараз відбувається все і він головний інструмент популяризації. У MININ ART Hub ми закликаємо займайтеся сучасними жанрами віртуальної і доповненої реальності. Тож розвиток в цифровому світі відкриє набагато більше дверей перед амбітними художниками», – вважає Роман Мінін.

Митець ознайомив Сергія Чернова зі своїми найвідомішими роботами – серією шахтарського фольклору, якій вже понад 10 років. Яскраві картини, панно, фотографії, інсталяції, вітражі Роман Мінін створював експериментуючи з технікою, матеріалами та світлом.

Нагадаємо.