Пісочинська громада успішно-реалізувала всі мініпроєкти «Разом в майбутнє»

Завдяки співфінансуванню Харківської обласної ради і Пісочинської селищної ради, ініціативи та підтримки активних мешканців, цього року у громаді реалізовано сім мініпроєктів.

Загальна сума реалізованих мініпроєктів обласного конкурсу «Разом в майбутнє-2020» майже 2 млн грн.

Так, у Пісочинській школі мистецтв «АРТ НОВА», в якій навчається 114 дітей завдяки реалізації мініпроєкту «Мистецька освіта майбутнього для Пісочинської громади» було створено інноваційний мистецько-освітній простір для усіх бажаючих здобувати початкову мистецьку освіту.

Загальна вартість проєкту склала 194, 548 тис грн, де кошти обласної ради  складають  – 94,424 тис грн, кошти селищної ради 90,681 тис грн, кошти конкурсанта 9,443 тис грн.

Проект «Територія спорту – інтеграція дітей з особливими освітніми потребами дошкільного віку в освітньому процесі під час занять з фізичного виховання» реалізований з метою соціалізувати дітей з особливими освітніми потребами. Спільно зі здоровими дітьми, навчити прояву толерантності по відношенню до особливих дітей.

Завдяки проєкту відремонтовано спортивну залу та закуплено реабілітаційне спортивне обладнання та інвентар. Загалом у садку перебуває майже 500 діточок. Загальна сума реалізації проєкту – 268,3 тис грн, із них 131,1 тис грн кошти обласної ради, 121,2 тис грн кошти з місцевого бюджету та 16 тис грн кошти конкурсанта.

Також, у громади з’явилась мобільна сцена, що дозволить популяризувати місцеві творчі колективи та території всієї об’єднаної громади. Вартість проекту 284,7 тис грн, із яких 142,2 кошти обласного бюджету, 128,1 кошти селищної ради та 14 тис грн кошти конкурсанта.

Проект SMART-послуги університету третього віку, щодо навчання цифровій грамотності людей похилого віку, було реалізовано на базі Пісочинської публічної бібліотеки. Мета його реалізації – підвищення соціальної адаптованості людей похилого віку.

Для реалізації ініціативи проведено закупівлю медіаобладнання та сучасних меблів на загальну суму 171 тис грн, з яких 85 тис грн кошти обласного бюджету, 77 тис грн гроші селищної ради та 9 тис грн внесок громадської організації «Громадський рейтинг».

За думкою голови Харківської обласної ради Сергія Чернова: «Кожний такий проєкт для громади хоча й невелика, але необхідна справа. Головне тут – запит громади й те, що завдяки успішному впровадженню ініціатив мешканців розвиткові проєкти, а сьогодні презентовані саме такі, стануть фундаментом для успішної громади та успішної Харківщини в цілому».

Нагадаємо.