Понад 5 мільйонів гривень залучили на Лозівшині для реалізації мініпроєктів

Перебуваючи на Лозівшині, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов відвідав презентації двох реалізованих мініпроєктів конкурсу «Разом в майбутнє».

«Лозівська ОТГ найбільша громада, тому звичайно й конкуренція між конкурсантами за участь у мініпроєктах теж велика. Але ініціативні групи Лозівської дитячої школи мистецтв та Панютінського дитячого садка довели, що й при високому попиті – 64 мініпроєкти від лозівської громади – їх ініціативи отримали велику підтримку та стали в числі двадцяти проєктів-переможців.  Цього року на Лозівщині в рамках конкурсу «Разом в майбутнє» вдалося залучити кошти на загальну суму приблизно 5,3 млн грн. Вітаю з успішним впровадженням мініпроєктів. Ваше завзяття обов’язково стане прикладом для інших населених пунктів Слобожанщини», – сказав Сергій Чернов.

Зокрема в рамках в рамках реалізації мініпроєкту розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє» у Панютинському дитячому ясла-садочку №2 виконано ремонт цоколю та заміну цокольного покриття (200 м2), капітальний ремонт сходів з улаштуванням пандуса для відвідувачів і дітей з обмеженими фізичними можливостями. Біля центрального входу будівлі, встановлено металеву огорожу.

За словами директора Інни Добродур, у дитячому садочку функціонує п’ять різновікових груп які відвідує 105 вихованців. На виконання зазначених робіт витрачено 277,080 тис грн, в т.ч. 138,532 тис грн з обласного бюджету, 123,555 тис грн з бюджету Лозівської міської ОТГ та 14,993 тис грн за рахунок внеску конкурсанта.

Також, вона повідомила: «це вже другий мініпроєкт, що реалізується у закладі – у 2016 році в рамках конкурсу було відремонтовано вентиляційну систему та оздоблено харчоблок».

Сучасний інноваційний простір у Лозівській дитячій школі мистецтв №1 – другий успішно реалізований проєкт цього року. В рамках його реалізації створено сучасний комп’ютерний клас на десять робочих місць із мультимедійним обладнанням. Окрім того було виконано поточний ремонт приміщення з заміною вікон на енергозберігаючі, встановлено нову електропроводку та корпусні меблі.

У школі мистецтв розповідають, що відтепер вони мають можливість проводити концерти, вебінари, тощо.

Вартість мініпроєкту склала 366,592 тис грн, з них 146,882 тис.грн фінансування з обласного бюджету, 14,689 тис.грн – кошти конкурсанта та 205,021 тис грн – з бюджету ОТГ.

Голова обласної ради побажав лозівчанам не зупинятися на досягненому, а також активно брати участь у наступних більш масштабних конкурсах, які готує керівництво області, бо попереду ще багато значущих справ для всього краю.

Нагадаємо.