Минулого року ДФРР профінансувало 166 проєктів Харківської області

Продовжено терміни подання на конкурсний відбір проєктів, що фінансуються ДФРР.

До 31 березня 2020 року Регіональною комісією з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проєктів, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку (ДФРР) у 2021 році, продовжено термін збору програм (проєктів).

Мінрегіоном щороку передбачаються кошти державного бюджету України за бюджетною програмою «Державний фонд регіонального розвитку».

Інвестиційні програми і проекти регіонального розвитку, які затверджуються до фінансування за кошти державного фонду регіонального розвитку, відбираються на конкурсних засадах за напрямами:

  • проєкти плану заходів з реалізації стратегії регіонального розвитку;
  • проєкти добровільного об’єднання територіальних громад;
  • проєкти співробітництва територіальних громад.

Розподіл коштів державного фонду регіонального розвитку за адміністративно-територіальними одиницями та інвестиційними програмами і проектами регіонального розвитку затверджується Кабінетом Міністрів України за погодженням з Комітетом Верховної Ради України з питань бюджету з дотриманням таких критеріїв розподілу між регіонами:

  • 80 відсотків коштів – відповідно до чисельності населення, яке проживає у відповідному регіоні;
  • 20 відсотків коштів – з урахуванням рівня соціально-економічного розвитку регіонів відповідно до показника валового регіонального продукту в розрахунку на одну особу (для регіонів, у яких цей показник менше 75 відсотків середнього показника по Україні).

Відбір відповідних програм та проектів здійснюється регіональними комісіями.

У 2019 році від Харківської області обрано 166 проєктів, фінансування яких склало – 2 594 491,843 грн.

Довідково. Державний фонд регіонального розвитку (ДФРР), як інструмент провадження державної політики регіонального розвитку розпочав свою роботу у 2012 році.

ДФРР дозволяє започаткувати в Україні фінансування проектів регіонального розвитку на конкурсній основі та відповідно до регіональних стратегій розвитку та планів заходів з їх реалізації.

Нагадаємо.