Сергій Чернов контролює умови навчання дітей на Харківщині

На Красноградщині постійно покращуються умови в навчальних закладах. З успішною реалізацією перших мініпроектів у закладах освіти ознайомився голова Харківської обласної ради.

Перемога у конкурсі дозволила відремонтувати дитячий павільйон зі спортивним майданчиком та прилеглою територією у Красноградському дитячому садку №17. Як розповіла завідувач закладу Оксана Богатирьова, участь у конкурсі вони беруть не вперше, цьогорічна сума проекту склала 297,6 тис грн, співфінансування з обласного бюджету – 148,8 тис грн.

«Відтепер сучасне обладнання дозволяє залучати як батьків, так і педагогів до організації фізкультурно-оздоровчої роботи спільно із дітьми. Хочеться висловити вдячність голові облради Сергію Чернову за те, що він завжди підтримує ініціативи громад. Наш заклад планує і в подальшому брати участь у конкурсі, реалізуючи свої мініпроекти, покращувати умови для дітей», – сказала Оксана Богатирьова.

Капітальний ремонт вхідної групи та частини подвір’я проведено у Красноградському навчально-виховному комплексі №2. Зокрема, завдяки успішному впровадженню мініпроекту у закладі викладено тротуарну плитку, встановлено нові ворота та здійснено благоустрій території.

Водночас у навчально-виховному комплексі розповіли про необхідність заміни даху та утеплення будівлі, загальна вартість робіт за попередніми підрахунками складає близько 4 млн грн.

Разом з керівниками міста й району Сергій Чернов обговорив шляхи розвитку інфраструктури освітньої установи, зауваживши «це досить великий об’єм робіт який потребує серйозного фінансування, і для їх реалізації будемо залучати кошти міжнародної технічної допомоги».

В ході поїздки Сергій Чернов привітав й громаду міста Красноград із успішною реалізацією мініпроекту в дитячому садку №5, де викладено тротуарною плиткою пішохідні доріжки, покладений бордюр та приведено до ладу подвір’я. Дитсадок вже вп’яте реалізував обласний мініпроект. Та є в закладу більш масштабний задум із запуску басейну, який вже збудований та вимагає завершального налагодження комунікацій.

У підсумку, ознайомившись з усіма реалізованими мініпроектами, Сергій Чернов наголосив, що обласна рада завжди буде підтримувати тих, хто виходить із ініціативою розвитку громад.

«Ми стежимо за реалізацією проектів на Красноградщині. Завдяки активній громадській позиції батьків, керівників освітянських та позашкільних закладів, умови навчання дітей в районі поступово і суттєво покращуються», – сказав голова обласної ради.

Нагадаємо.