На Харківщині продовжують ремонтувати дороги

Нині Харківщина є лідером країни за темпами та обсягами відновлення автомагістралей.

За словами Сергія Чернова: «Харківська область на засіданні Міністерства інфраструктури України була відзначена як краща у проведенні ремонтно-будівельних робіт на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення. 

Наразі тривають роботи з оновлення автомобільних доріг як державного, так і місцевого значення. Головний цьогорічний об’єкт – дорога – Мерефа-Лозова-Павлоград, найбільше потребувала оновлення. Автомагістраль довжиною понад 130 кілометрів не ремонтувли більше 50 років.

На цей час дорожники вже забезпечили проїзд від Мерефи до Лозової. Завершені роботи з улаштування нижнього шару асфальтобетону.

Крім того, на дорогах проводятсья роботи з фарбування автопавільйонів, прибирання сміття. Не припиняються і  експлуатаційні ремонти автомагістралей.

За словами заступника начальника Служби автодоріг у Харківській області, проводяться роботи з ямкового ремонту на київському напрямку. За проханням місцевих мешканців оновлюють дорогу між Зміївським та Балалкійським районом – Харків-Зміїв-Балаклія-Горохуватка.

Роботи тривають і над оновленням автомобільних шляхів місцевого значення. Виконуються роботи на автодорозі Золочів-Козача Лопань, в Дергачівському районі. На автодорозі Дергачі-Пятихатки розпочато влаштування верхнього слою асфальтобетону.

На автодорозі Валки-Пархомівка Валківського району тривають роботи з влаштування щебенево-піщаної суміші, після чого дорожники розпочнуть вкладання асфальтобетону.

Продовжуються і роботи з ліквідації ямковості. В першу чергу – оновлення так званих «шкільних маршрутів» до початку навчального року. Крім того, ведеться влаштування узбіч, встановлюється бар’єрне огородження.

Питання доріг національного і місцевого значення вважає пріоритетним у роботі голова Харківської обласної ради Сергій Чернов.

«Реалізація плану будівництва та ремонту доріг на Харківщині у 2019 році підтримується з різних джерел фінансування.  Це питання наразі є стратегічним для Харківської обласної ради. Розуміємо свої можливості. Враховуємо й те, що цьогоріч будуються додаткові асфальтові заводи та придбана сучасна техніка».

Нагадаємо.