До обласного бюджету буде прийнято низку ковідних трансфертів

В обласній раді підтримали внесення змін до головного фінансового документу Харківщини.

За словами голови постійної комісії Людмили Немикіної, «з метою ефективного використання бюджетних коштів та для своєчасного забезпечення лікування хворих на гостру респіраторну хворобу COVID-19 нам, депутатам, необхідно якнайшвидше сприяти у погодженні запропонованого обсягу видатків – розподілу субвенції з державного місцевим бюджетам Харківщини».

Так, до обласного бюджету прийматиметься декілька трансфертів з державного бюджету.

Зокрема, передбачено субвенцію у сумі 98 млн 490 тис грн місцевим бюджетам на забезпечення подачею кисню ліжкового фонду закладів охорони здоров’я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам із гострою респіраторною хворобою COVID-19, за рахунок коштів виділених із фонду боротьби з коронавірусом.

Кошти будуть розподілені між дванадцятими лікувальними закладами області, які приймають пацієнтів із коронавірусною хворобою, серед яких: м. Харків, м. Куп’янськ, м. Первомайський; Балаклійський, Богодухівський, Валківський, Вовчанський, Зміївський, Красноградський, Чугуївський райони; Лозівська та Ізюмська ОТГ.

Також обласному бюджету у 2020 році передбачені додаткові кошти субвенції з державного бюджету. Фінансування у розмірі 8 млн 699 тис грн буде направлене до закладів охорони здоров’я, які здійснюють заготівлю, переробку, зберігання донорської крові та її компонентів, розхідними матеріалам для тестування на виявлення антитіл до коронавірус SARS-CoV-2.

Нагадаємо.