Нова робоча група напрацьовуватиме спрощену систему медичних закупівель в області

Минулого року в рамках обласної програми «Здоров’я Слобожанщини» було придбане медичне обладнання на 186 млн грн.

Переважна більшість тендерних закупівель проведено КНП ХОР «Обласна клінічна лікарня» на суму 111,2 млн грн.

Станом на теперішній час частину медичного обладнання не передано на баланси відповідних отримувачів на загальну суму 53 млн грн, по окремій номенклатурі відсутні накази Департаменту охорони здоров’я ХОДА щодо відповідного розподілу.

За словами голови постійної комісії з питань бюджету Людмили Немикіної, головним розпорядником коштів у межах обласної програми «Здоров’я Слобожанщини» визначений Департамент охорони здоров’я облдержадміністрації. Тому усі розподіли обладнання медичним закладам вирішуються саме на рівні Департаменту.

За словами представників обласної клінічної лікарні, зважаючи на потребу у використанні закупленого обладнання, воно передано у райони та лікувальні установи, відповідно до заявок, які на той момент лікарня мала в наявності.

Наразі на складі обласної лікарні знаходиться обладнання на 900 тис грн.

З боку депутатів постійної комісії з питань соціальної політики, охорони здоров’я, реабілітації учасників бойових дій та АТО прозвучали запитання щодо законності використання цього обладнання на місцях без належного витримання процедури розпорядником коштів, тобто Департаментом охорони здоров’я.

Підсумком обговорення цього питання стало рішення постійної комісії створити робочу групу для з’ясування більш детальних обставин минулорічних закупівель та розподілу медичного обладнання.

Також робоча група разом із начальником Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації повинна спростити існуючу систему закупівель.

Нагадаємо.