Підведені перші підсумки виплати субсидій

Наразі субсидію отримують 256800 громадян. Середній розмір субсидії при централізованому опаленні – 1240 гривень, і в разі твердопаливних котлів – 2840 гривень.

З виплатою субсидій виникли труднощі у маломобільних категорій громадян, у зв’язку з помилкою Міністерства соціального захисту. Але, за словами  Юрія Шпараги, директора Департаменту соціального захисту населення ХОДА, помилку обіцяють виправити вже при виплаті квітневих субсидій.

Проблема полягає в тому, що є два канали виплати субсидій – система Укрпошти та система ощадбанку. У березні всі виплати були спрямовані через ощадбанк, і в разі неможливості особисто з’явитися у відділення в Міністерстві обіцяють спростити процедуру оформлення довіреності для отримання коштів.

У Департаменті соц. захисту очікують що кількість платежів з монетизацією субсидій збільшиться, так як категорія громадян її отримують досить досвідчена.

В Департаменті запевняють, що через помилку позбавляти субсидій громадян ніхто не буде, як і відключати від комунальних послуг.

Нагадаємо.