Одержувачі субсидій отримають готівкові переводи

У березні одержувачі субсидій отримають готівку для розрахунків за «комуналку». Відповідне рішення Кабмін прийняв 6 лютого.

Всі, кому призначено субсидію з 2018 року, отримають в березні готівку для оплати комунальних платежів за лютий 2019 року. У квітні прийдуть гроші для розрахунку за спожиті в березні послуги, в травні – за квітневу «комуналку».

Вся субсидія «старим» субсидіантам буде перерахована через «Ощадбанк», а пенсіонерам Пенсійний фонд виплатить її одночасно з пенсією.

Для отримання грошового переказу необхідно буде звернутися до найближчого відділення «Ощадбанку» і надати паспорт та ідентифікаційний код. Одночасно з виплатою грошового переказу кожному одержувачу субсидії буде відкритий персональний банківський рахунок, на який буде перераховуватися сума субсидії в квітні і травні.

Пенсіонери, які отримають пенсійні виплати через інші банки, відповідно зможуть зняти свою субсидію безпосередньо в банкоматі цього банку. Тим, у кого немає пенсійної картки, субсидію разом з пенсією доставить «Укрпошта».

Якщо сім’я отримує щомісяця від держави субсидію в розмірі 1600 гривень, а платіжка за газ в лютому прийде на 1100 гривень, 500 гривень залишиться їй на власні потреби або для оплати рахунку за воду чи електроенергію.

Нагадаємо.