Завершився ХІ Міжнародний дитячий медіафестиваль «Дитятко»

Урочиста церемонія нагородження переможців ХІ Міжнародного дитячого медіафестивалю «Дитятко» відбулась у Харківській обласній філармонії.

Президент фестивалю та очільник Харківської обласної ради Сергій Чернов відзначив високу якість робіт, які були подані на конкурс, привітав переможців та всіх учасників фестивалю.

«За чотири дні фестивалю ви змогли повністю зануритися у світ «Дитятко» і,  сподіваюся, він припав вам до душі. Відвідуючи майстер-класи та авторські лекції, ви поповнили свій багаж знань, який має бути завжди різноманітним та ретельно підібраним. Ви мали змогу контактувати з величезною кількістю людей із інших регіонів, дізналися про їхні творчі прийоми, а також тенденції вітчизняної і міжнародної теле- і кіноіндустрії», – сказав президент фестивалю, звертаючись до залу.

Фестиваль «Дитятко» проводиться серед дитячих творчих телевізійних, анімаційних і радіостудій, гуртків, колективів і окремих авторів, що створюють програми і фільми для дітей. У цьогорічному фестивалі взяли участь студійці майже з усіх регіонів України, а також представники інших країн.

Роботи конкурсантів оцінювало Міжнародне журі з представників Фінляндії, Ірану, Німеччини, Білорусі, Латвії, Сербії та України. У дитячому журі цього року працювали підлітки з Італії та України.

У 2019 році оргкомітет отримав майже півтори тисячі робіт з 98 країни світу. Загальна тривалість надісланого відео – понад 300 годин. Найбільш популярними цього року виявились анімаційні номінації. Серед фіналістів – переможці та лауреати відомих міжнародних дитячих кінофестивалів.

Члени журі та гості фестивалю вручили нагороди в різних номінаціях. Зокрема у номінації Кращий ігровий фільм – приз отримав Дитячо-юнацький кіноцентр «Веснянка»;

Кращий документальний фільм відзняла студія «Сто фантазій»;

В Номінації «Наше мирне небо» перемогла Дитячо-юнацька телестудія «Грані»;

А Кубок президента – за креативність та оригінальність виконання творчого завдання  отримали Креатив TиVи та Дитяча телестудія «Наш світ».

Про всіх переможців цьогорічного фестивалю можна прочитати на сайті Харківської обласної ради.

Міжнародний дитячий медіафестиваль «Дитятко» тривав протягом чотирьох днів. За цей час для учасників заходу були запропоновані  майстер-класи, конкурсні покази, презентації,  творчі зустрічі, акторський кастинг,  екскурсії та багато іншого.

Фестиваль заснований у 2009 році за ініціативи голови Харківської обласної ради Сергія Чернова.

 «Цьогоріч ми намагалися створити атмосферу несподіваних та новітніх рішень. Тому відкриття відбувалося у клубі, а закриття «Дитятко»  – в органній залі філармонії. Поміж ними були майстер-класи з акцентом на віртуальну реальність. Чому я про це говорю? Бо сучасність диктує нам свої правила. Вони прості: потрібно завжди бути готовими до непередбачуваних і різних обставин. Світ стрімко змінюється, значною мірою стає віртуальним», – підкреслив Сергій Чернов.

Нагадаємо.