В рамках фестивалю «Дитятко» почались навчальні майстер-класи

Учасники ХІ Міжнародного дитячого медіа фестивалю «Дитятко» отримали можливість познайомитися з особливостями анімації та VR.

Майстер-клас «Медіа-мистецтво та VR-анімація» провів для студійців Олександр Сіроус. Він має досвід роботи в анімації більше 3-х років, працював над трьома анімаційними короткометражними фільмами, а також над власними некомерційними проектами в техніках 2D, 3D, 360, VR, пікселяція і mapping. Викладач анімації в студії «Цвітна капуста» та Academy of Visual Arts.

«Я хочу познайомити дітей з сучасним медіа-мистецтвом і цифровою та VR-анімацією, історією анімації та її різновидами. Зараз сучасні державні освітні установи не працюють з цією темою, яка, на мою думку, є невід’ємною складовою сучасного мистецтва», – розповідає Олександр Сіроус.

Учасники воркшопу також ознайомиися із усіма можливими інструментами для створення 3D анімації та із новітніми способами створення анімації та застосування її у проектах віртуальної реальності, їх особливостями і можливостями, взаємозв’язком з іншими сучасними медіа.

На базі галереї «Бузок» відбувся майстер-клас під назвою «Режисерська майстерність. Утримати увагу глядача».

Із основами режисури  учасників фестивалю ознайомив режисер кіно і телебачення, автор міжнародних телепроектів, керівник студії Intermedia Олександр Швецов.

«Професія режисера складна, але її може освоїти кожен, і дитина зокрема, перш за все, розуміючи складові професії, вміючи делегувати завдання, збирати команду і керувати нею», – розповів Олександр Швецов.

Протягом воркшопу Олександр Швецов також ознайомив студійців із основними поняттями теорії кіно, складовими фільму та обов’язками режисера.

Медіафестиваль «Дитятко» проходить під патронатом голови Харківської обласної ради Сергія Чернова.

«Фестиваль «Дитятко» – це не тільки показ кращих дитячих фільмів зі всього світу. Це також особливі теми, що спонукають творчу та активну молодь до активної участі у житті своїх громад.

Особливістю фестивалю «Дитятко» й надалі залишиться те, що саме діти обирають переможця у номінації «Краща телепрограма, зроблена для дітей».

Нагадаємо.