Майстер-класи від провідних фахівців на медіа фестивалі «Дитятко»

У рамках ХI Міжнародного дитячого медіафестивалю «Дитятко» у таборі «Сонячний»  проходять майстер-класи від кіномитців.

Фіналісти фестивалю відвідали воркшопи «Дитячі фільми. Особливості виробництва» режисери дитячого фільму «Дронині Мандрони» та засновниці відеостудії Mediagroup 8 Катерини Балабай та «Акторська майстерність. Практичні навички» режисерки,  президента Міжнародного дитячого фестивалю кіно та телебачення «КІНОСВІТ» Натальї Морозової.

Так, Катерина Балабай на прикладі свого останнього дитячого музичного фільму «Дронині Мандрони» розповіла про особливості створення фільму з дітьми-акторами.

Медіа-художник Олександр Сіроус на майстер-класі розповів про історію анімації, познайомив учасників фестивалю з сучасним медіа-мистецтвом та цифровою анімацією.

Майстер-клас від експерта Тернопольської кінокомісії Володимира Ханаса проходив активно та емоційно. Саме тут, на тренінгу, у практичногму руслі розглядалося, як використовувати кінокомісіі для супроводу  процесу кіновиробництва. З початку цього року Тернопільська кінокомісія здійснила супровід 11 фільмів – від повного метру і документалки – до короткого метру. Кращі роботи медіафестивалю «Дитятко» також будуть частково профінансовані та матимуть супровід кінокомісії.

«Радіо. Магія слова» – цей майстер-клас зібрав прихильків радіо жанру. Проводив його Член журі медіафестивалю «Дитятко», співзасновник Громадського радіо Андрій Куликов. Головний меседж тренінгу, вважає він, – розкрити можливості, які дає радіо для творчості, і головне – як можна скористатись радіо, щоб покращилося наше суспільство. Увага була прикута до кожного слова метра: адже він ділився тонкощами своєї професіі, розкривав прийоми, як бути цікавим слухачеві.

 Третій день дитячого телевізійного фестивалю «Дитятко» також обіцяє бути насиченим – сценарні пітчинги, авторський кастинг та перегляд творчих завдань, виконаних під час фестивалю.

XІ Міжнародний дитячий медіафестиваль «Дитятко» проходить за підтримки голови Харківської обласної ради та Президента фестивалю Сергія Чернова.

«Мені приємно сказати, що кожного року ми ростемо, збільшується кількість учасників фестивалю, проте нам все ще є, куди рости – на земній кулі ще є країни, котрі не брали досі участь у фестивалі. Переконаний, через рік, два, чи три вони всі будуть на медіафестивалі «Дитятко» разом з вами».

Нагадаємо.