У Харкові урочисто відкрився Міжнародний дитячий медіафестиваль «Дитятко»

Цього року до участі у фестивалі подано 1450 конкурсних робіт, 1245 авторів з 96 країн світу. На конкурсних показах будуть представлені 156 робіт з 40 країн світу.

Україна представлена 14 регіонами, у тому числі АР Крим та Донеччиною. Усього представлені роботи до 17 номінацій, найбільша кількість – 30 робіт – у номінації «Кращий короткометражний фільм для дітей».

«Як завжди, море позитивних емоцій, яскравих виступів, зал талановитих дітей, високопрофесійного журі, гостей Фестивалю з усіх регіонів України та величезної кількості країн світу. (подано 1500 робіт , 1200 учасниками з 96 країн світу). Так! Це дружня, творча родина однодумців, тих, хто змінює наш світ на краще!!! Попереду цікава програма, майстер-класи, знайомство з Харковом, ну і звичайно, азартне змагання – бути переможцем у 16 номінаціях Фестивалю!», – прокоментував ініціатор фестивалю «Дитятко» з 2009 року Сергій Чернов.

ХІІІ Міжнародний дитячий медіафестиваль «Дитятко» триватиме з 6 по 9 вересня. У рамках фесту запланована низка майстер класів, творчих активностей та тематичних зустрічей для учасників.

«Дякую Харківській обласній раді, обладміністрації, департаменту культури ОДА, Харківській міській раді, оргкомітету, членам журі, меценатам, друзям фестивалю, глядачам і тим, хто просто вболіває та підтримує важливу справу для сьогодення і майбутнього! Інвестиції у дітей – це найуспішніший проєкт!!! Хай усім щастить!!!», – сказав Сергій Чернов.

У складі журі Міжнародного дитячого медіафестивалю «Дитятко» дев’ять осіб, троє з них представляють Канаду, Маврікій та Ісландію. Очолює журі голова Державного агентства України з питань кіно Марина Кудерчук.

Довідково. З 2009 року учасниками фесту стали студії та режисери більше ніж зі 100 країн світу. А у складі журі працювали всесвітньовідомі діячі кіно, теле- та радіоведучі. «Дитятко» співпрацює із дитячими кінофестивалями світу та міжнародними організаціями, зокрема є членом Міжнародного центру фільмів для дітей та молоді CIFEJ (Сіфедж).

Нагадаємо.