В Оперному театрі – прем’єра

Харківський національний театр опери та балету підготував прем’єру – комічну оперу на музику Сергія Прокоф’єва «Любов до трьох апельсинів» за казкою Карло Гоцці.

За словами режисера «Схід Опера» Армена Калояна, у постановці задіяно понад 140 артистів: це оперна трупа, хор і балет.

«Любов до трьох апельсинів» не представлена в репертуарі жодного з українських театрів. А поставлена вона в  дусі комедії дель арте – з ексцентричним гримом, стилізованими костюмами, елементами пантоміми, виразною фізичною характерністю персонажів. Сценографію і костюми для опери зробила театральна художниця Алія Байтенова, постановник хореографічних номерів – Олена Пуль.

Написаний ще в 1919 році, цей твір став першою комічною оперою молодого композитора і містить кращі риси його неповторного стилю: пустотливий (часто навіть «хуліганський») гумор, насичену яскравим гротеском незвичайну музичну мову, гострі ритми, мелодії-шлягери, які миттєво запам’ятовуються.

Прем’єрні покази відбудуться 5, 6 і 13 липня в рамках фестивалю Summer Opera Fest, на якому представлені всі нові вистави 143 театрального сезону.

Довідково: Схід OPERA – новий бренд Харківського національного академічного театру опери та балету ім. Лисенка. Заснований в 1875 році, сьогодні є єдиним національним театром опери та балету на Сході України. В репертуарі – 65 оперних і балетних постановок. Театральна трупа об’єднує понад 300 артистів, а всього тут працюють майже 750 осіб.

Нагадаємо