На Камерній сцені театру опери та балету відбулась прем’єра

У «Схід OPERA» відбулася національна прем’єра камерної опери Майкла Наймана «Чоловік, який сплутав дружину з капелюхом».

Опера була створена на базі оповідання невролога та нейропсихолога Олівера Сакса, яке описує історію професора музики з синдромом «візуальної агнозії».

Герой опери – Доктор П. – не впізнає людей, місця, об’єкти. Світосприйняття хворого розірване і хаотичне. Музика – це його вірний провідник, який допомагає зібрати життєвий пазл докупи…

Над створенням вистави працювали учасники Першої Української Музично-Театральної Резиденції – постановча група #MAGENTA.

Захід проходив у форматі закритого показу, без глядачів, проте харків’яни обов’язково побачать постановку відразу після послаблення карантинних обмежень. Усі придбані квитки дійсні.

Постановка здійснювалася в рамках Першої Української Музично-Театральної Резиденції, створеної за фінансової підтримки Українського Культурного Фонду для співтворчості незалежних українських митців на базі Харківської Національної Опери «Схід OPERA».

Нагадаємо.