У Харкові стартував Summer Opera Fest

Summer Opera Fest 2019 – це творчий звіт Харківської національної опери за цілий сезон, коли театр влаштовує парад головних прем’єр і найбільш гучних вистав року.

В рамках фестивалю відбудеться довгоочікувана прем’єра: вперше в історії театру на великій сцені виходить опера Сергія Прокоф’єва «Любов до трьох апельсинів».

Фестивальна програма в цьому році охоплює різні жанри і, крім опери і балету, включає в себе концерти вокальної музики, мюзикл і феєричний вечір гала-балету, який завжди дуже чекає публіка.

Цьогорічний, четвертий фестиваль відкрився балетом «Попелюшка» на музику Сергія Прокоф’єва за участю солістів Національної опери України – народної артистки України Катерини Кухар і Ярослава Ткачука. А вже в липні глядачі побачать свіжі балетні постановки – «Містерію Пандори», «Ромео і Джульєтту», «Красуню і Чудовисько», випущені протягом терміну дії відповідної сезону, і мюзикл My Way, який недавно представили на Тульчин Опера фестивалі.

Також в програмі – балети «Дон Кіхот» і «Колесо Фортуни», опери «Летюча миша» і «Пікова дама». І саме в рамках фестивалю відбудеться довгоочікувана прем’єра: вперше в історії театру на великій сцені виходить опера Сергія Прокоф’єва «Любов до трьох апельсинів».

Фестивалем Summer Opera Fest 2019 Харківський національний академічний театр опери та балету ім. Н.В. Лисенко закриває свій 143-й сезон.

 Довідково. Заснований в 1875 році, Схід Опера сьогодні є єдиним національним театром опери та балету на Сході України. У репертуарі – 65 оперних і балетних постановок.

Нагадаємо.