Побільшало бажаючих оформити закордонний паспорт

У харківських центрах надання адміністративних послуг у червні 2019 року було оформлено 5,3 тисячі біометричних закордонних паспортів, що на 1,3 тисячі більше, ніж у червні минулого року .

За словами фахівців, попит на цю послугу зростає, незважаючи на збільшення адміністративного збору. Якщо раніше бажаючий отримати закордонний паспорт протягом 20 днів платив 577 грн, то тепер – 682 грн. Якщо ж оформлення йде за прискореною процедурою – за сім днів, то раніше це коштувало 810 грн, нині – 1 034 грн.

Також в Україні подорожчала послуга видачі ID-картки-внутрішнього паспорта. Адміністративний збір, згідно з рішенням Кабміну, на даний момент складає 345 грн (до цього – 279 грн), якщо документ оформляти протягом 20 днів. У разі скороченого терміну оформлення, а саме – 10 днів, доведеться заплатити 471 грн замість 366 грн. У червні минулого року центри адмінпослуг видали 1,8 тисяч ID-карт, а в червні 2019 – 2,4 тисячі.

Довідково. Для видачі біометричних закордонних паспортів у центрах адмінпослуг встановлено 30 робочих станцій. Щоб отримати такий паспорт, можна звернутися в будь-який центр без прив’язки до місця реєстрації. ID-карти оформляються тільки за місцем прописки.

Нагадаємо