У Харкові побудують вольєр для японських макак

Харківський зоопарк оголосив про тендер на будівництво будівлі з відкритим вольєром для японських макак і відкритих вольєрів для оленів і єнотовидних собак в зоні “Далекий Схід”.

Будівництво треба закінчити  до 31 грудня 2020 р. Вартість проекту – 34,1 млн. грн. з ПДВ. Тендерні пропозиції приймаються до 1 серпня 2019.

Будівля для утримання японських макак має бути прямокутної форми з розмірами 7 м на 15,75 м, а складатися з зимового вольєру  і технічного  приміщення.

Довідково:  Японські макаки мають славу найстійкіших до морозів приматів планети. Допомагає їм перенести холод густе і щільне хутро темно-сірого кольору з коричневим відтінком, яким наділила їх природа. Хутро покриває все тіло мавпи, за винятком морди, рук і сідниць. Якщо дивитися на настовбурченого макаку, здається, що він досить товстий і важкий. Насправді японські макаки не такі вже великі – самці приблизно 80-95 см, а важать  12-14 кг. Самки нижчі, а маса тіла у них приблизно в 1,5 рази менша. Хвіст у японських макак  не довший 10 см.

Нагадаємо