Гастрольний тур «Код Косенка»

9 листопада, в Будинку Алчевських стартує всеукраїнський тур, в рамках якого Молодіжний академічний симфонічний оркестр «Слобожанський» під керівництвом київського диригента Сергія Лихоманенка зіграють класичну музику з репертуару «українського Моцарта» Віктора Косенка – одного з найцікавіших композиторів XX століття.

«Стартуємо ми в Харкові, саме тут, 90 років тому, відбулося перше виконання «Героїчної увертюри» – дебютного симфонічного твору Віктора Косенка, – розповідає Сергій Лихоманенко. – Для першого концерту «11 етюдів у формі старовинних танців», в реконструйованій оркестровці Леоніда Бильчінского, вибрані не випадково! Адже цей твір Косенко відповідає динамічною і креативною атмосфері Молодіжного оркестру. Глибоко національне в своїй основі, воно поєднує музику різних стилів – бароко, романтизму і неоромантизму, що, звичайно ж, цікаво і оркестрантів, і глядачам.

А ще «11 етюдів …» цікаві тим, що в них в музичній формі зашифровано свого роду музичне послання композитора, звідси і назва концерту – «Код Косенка»».

Музиканти планують зіграти українську класику у всіх великих містах країни і за кордоном.

leave a reply