Заплановані ремонтні роботи на дорогах області вийшли на завершальний етап

Автошляхом  Нова Водолага-Новоселівка-Княжне дорожники завершують цьогорічні роботи з оновлення доріг в області.

За словами заступника начальника з розвитку доріг САД у Харківській області Сергія Пляки: «Основний об’єкт – Мерефа – Лозова – Павлоград. Усі роботи, які заплановані в рамках фінансування, що було виділено державою, ми виконали в повному обсязі. Зараз у Службі автомобільних доріг України розглядають можливість виділення додаткових коштів на продовження ремонтних робіт, виходячи з погодних умов, що дозволяють їх проводити».

Заступник начальника САД зазначив, що зараз дорожники проводять роботи на одному об’єкті – поблизу екопарку. Розпочаті земляні роботи, знято чорнозем по лівій стороні, де буде облаштовано перехідну швидкісну смугу.

Щодо ремонту пошкодженого шляхопроводу на окружній, запевнив Сергій Пляка, все іде, як і заплановано. До 25 грудня міст мають відновити.

За інформацією директора ДП «Дороги Харківщини» Ігоря Турченка, цьогоріч за всіма 89 об’єктами Програми вже до 24 серпня були виконані роботи у повному обсязі.

За результатами виконання Програми, а саме в наслідок будівництва першої в Україні місцевої мережі, утворилася економія коштів на суму 18 млн 135,376 тис грн.

Обговорюється пропозиція про збільшення фінансування для ремонтних робіт за рахунок зекономлених коштів для якнайшвидшої їх реалізації у поточному році.

Наразі дорожники вже почали відпрацьовувати план 2020 року. В намірах відремонтувати дорогу за Куп’янськом, у Вовчанському районі. Залишаються також роботи на шляху Мерефа-Лозова-Павлоград.

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов вважає ремонтно-відновлювальні роботи на автошляхах Харківщини – стратегічним завданням влади.

«Сучасні, комфортні, безпечні автошляхи – мрія мільйонів українців. На власному прикладі Харківщина довела, що об’єднавши зусилля державного, обласного та районного керівництва, а також при правильному підході за декілька років можна не тільки відремонтувати стратегічно важливий напрям Р-51, а й побудувати нову довгоочікувану дорогу за декілька місяців більше ніж можливо».

Нагадаємо.