Харківщина готується до зими і розраховується за комунальні послуги

За словами Віце-прем’єр-міністра України Геннадія Зубка, за послуги теплокомуненерго населення розрахувалося на 97 – 106%, за водопостачання і водовідведення – більш ніж на 100%.

Як зазначив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Едуард Кругляк, на сьогодні більше 60% об’єктів ЖКГ підготовлено до зими.

Особливу увагу, за його словами, приділено підготовці соціальних об’єктів: навчальних закладів, дошкільних навчальних закладів, закладів охорони здоров’я. Станом на 1 серпня з 40164 соціальних установ підготовлено близько 30 тис.

Заступник міністра зазначив, що всі школи повинні мати стовідсоткову готовність до опалювального сезону вже до 1 вересня.

Готовність теплових мереж по Україні, капітальних ремонтів і реконструкцій котелень, складає 60%. До кінця серпня показники повинні досягти 80%, а до 15 вересня – вийти на 100-процентну технічну готовність, – доповів Едуард Кругляк.

Щодо Харківщини, об’єкти соцсфери області більш ніж на 80% готові до опалювального сезону.

Житловий фонд області готовий до зими на 64%, теплове господарство – на 65%, водопровідно-каналізаційне господарство – 69%, соціальна сфера – 81%.

Що стосується дорожньо-мостового господарства комунальної власності, то до експлуатації в осінньо-зимовий період виконано 60% робіт від плану капітального та поточного ремонту вулиць і доріг в населених пунктах (загальна площа – 705,46 тис. кв. м).

Заготовлено 60% від необхідних обсягів посипочного матеріалу та реагентів – тобто 40,97 тис. тонн.

Нагадаємо.