Зростання ціни газу не вплинуло на тариф ВАТ «Харківгаз»

газовые тарифы

Після підвищення з 1 листопада вартість газу Кабінетом Міністрів України, тариф ВАТ «Харківгаз» залишився без змін. Зростання вартості палива на 23% відбулося за рахунок збільшення ціни газу державного монополіста – НАК «Нафтогаз України».

Підвищення вартості газу з 1 листопада 2018р. для домоволодінь стало вигідним лише для НАК «Нафтогаз України». За рішенням уряду, ціна продажу природного газу була збільшено з 4,9 до 6,2 тис. грн. за тисячу кубометрів без ПДВ.

Тариф ВАТ «Харківгаз», який повинен забезпечувати стабільну роботу газопроводів в області, облік газу, з 2016 року залишився без змін. Тому незважаючи на підвищенням ціни газу для споживача, не відбулося збільшення витрат на установку, заміну безкоштовних лічильників, придбання палива для аварійних автомобілів, необхідних інструментів, безвідмовну роботу мереж.

Саме НАК «Нафтогаз України» буде отримувати майже 88% коштів споживачів за сплачений газ», повідомила комерційний директор ВАТ«Харківгаз» Ірина Лістова.

 

Для довідки. На сьогоднішній день вартість послуг ВАТ «Харківгаз» з доставки газу 24 години на добу 7 днів на тиждень для споживача з газовою плитою і централізованим гарячим водопостачанням, що споживає 3,3 куб. м газу становить 2,40 грн. на місяць. Для споживача з газовою плитою за відсутності централізованого гарячого водопостачання, споживає 5,4 куб. м газу – 3,90 грн. на місяць.

 Аналогічні послуги для клієнтів компанії, що використовують газ на опалення житла, коштують близько 200 грн. в зимові місяці.

leave a reply