Через зниження попиту в Україні подешевшали огірки

В Україні почали знижуватися відпускні ціни на тепличні огірки, незважаючи на те, що місцеві виробники мають дуже обмежену пропозицію.

За словами самих виробників, йти на цінові поступки вони змушені через досить низьку торговельну активність. Крім того, якість огірка стрімко погіршується, що також провокує ціновий спад, пише agronews.ua.

З початку тижня огірок з місцевих комбінатів на українському ринку подешевшав у середньому на 17%. Сьогодні комбінати реалізують його за 50-65 грн/кг, тоді як ще тиждень тому кілограм огірків продавали навіть за 80 грн.

Основними каналами збуту для місцевих тепличних комбінатів сьогодні є роздрібні мережі. Через зниження попиту від кінцевого споживача вони значно зменшили закупівлі, що також вплинуло на ціну.

Експерти зазначили, що водночас із суттєвим подешевшанням, сьогодні тепличний огірок в Україні коштує в середньому у 1,5 раза дорожче, аніж рік тому. При цьому пропозиція від тепличних комбінатів невелика, а поставки із зовнішнього ринку нестабільні. Вважають, що більшість українських виробників до кінця лютого вийдуть на ринок з новими партіями огірків.

Нагадаємо.