В Україні подорожчали тепличні огірки

Похмура і прохолодна погода на всій території України провокує подальше скорочення вибірки огірка і як наслідок — зростання цін на цю продукцію.

У той же час, попит на тепличні огірки залишається досить активним, що також стимулює зростання цін у даному сегменті, пише  agronews.ua.

В результаті ціна на тепличний огірок на даний момент формується в межах 30-45 грн/кг ($1,03-1,54/кг), що в середньому на 33 % дорожче ніж тижнем раніше.

На думку експертів проекту причиною подорожчання огірка на українському ринку є суттєве зменшення пропозиції. Так, у стаціонарних теплицях на сьогоднішній день проводяться зачистки напередодні підготовки до другої сівозміни, що спричинило значне скорочення зборів урожаю.

Тим часом, пропозиція огірка з літніх теплиць також помітно зменшилася, що обумовлено зниженням темпів збирання врожаю через погодні умови. Крім того, цього сезону багато комбінатів відмовилися вирощувати огірки другої сівозміни або скоротили площі під ними на користь томатів.

Зазначимо, що на сьогоднішній день огірок на українському ринку все ж таки коштує в середньому в 6,7 раза дорожче, ніж наприкінці червня минулого року. При цьому ключові гравці ринку впевнені, що ситуація на ринку кардинально зміниться, коли встановиться сприятлива погода, що призведе до різкого збільшення поставок огірка з літніх теплиць.

Нагадаємо.