Понад 3 мільйони гривень на реалізацію міні-проектів

Протягом цього року майже 3 млн грн залучила Зачепилівщина для реалізації міні-проектів. Проекти, презентовані 12 грудня, спрямовані на дитячу освіту та безпечне дозвілля. Зокрема, на дитячих майданчика встановлені веб-камери для спостереження за дітьми.

«Встановлення системи відеоспостереження, безумовно, вірне рішення. Взагалі вважаю, що нам потрібно докласти ще більше зусиль та впровадити централізовану систему відеоспостереження не тільки у Леб’язькому старостинському окрузі, а й на всій території області, задля безпечнішого дозвілля дітей, що в свою чергу дисциплінує і дорослих» Сергій Чернов, голова Харківської обласної ради.

2018 року до участі у конкурсі міні-проектів розвитку територіальних громад від Зачепилівського району було подано 17 проектних заявок, з яких сім визначено переможцями. Для впровадження проектів з обласного бюджету було виділено 1,6 млн грн.

Довідково. У рамках реалізації інших міні-проектів вирішено проблеми громад з водопостачанням, а саме проведено заміну мереж загальною протяжністю 2,2 км. Зроблено капітальний ремонт покрівель багатоповерхових будинків, а також освітніх і культурних закладів. Проведено реконструкцію водонапірної башти Рожновського. Крім того, оновлено матеріально-технічну базу закладів освіти меблями, спортивним знаряддям, інвентарем та сучасним комп’ютерним обладнанням.