Медичні міні-гранти для сімейних лікарів і громад Харківщини

Депутати обласної ради розглянуть порядок проведення конкурсу міні-грантів в рамках виконання проекту «Ефективна первинна медицина в суспільстві».

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов: «Передбачається, що учасниками конкурсу будуть три цільові групи. Перша група – Центри первинної медико-санітарної допомоги, Центри первинної медичної допомоги, які є некомерційними підприємствами і комунальною власністю громад. Друга група – органи місцевого самоврядування, на території яких функціонують установи первинної ланки медицини. Третя група – лікарі приватної практики сімейної медицини (ФОП)».

Проект «Ефективна первинна медицина в суспільстві» реалізується в рамках програми ЄС «Підтримка громадянського суспільства, місцевої влади та прав людини» та фінансується Європейським Союзом.

Координаторка програми грантів Галина Пронькіна: «Максимальна сума міні-гранту для першої і другої групи становить до 300 тис. грн. кожному учаснику групи, для третьої групи – до 150 тис. грн. кожному учаснику. Конкурсанти повинні забезпечити власний внесок, співфінансування з місцевого бюджету та інших джерел, не заборонених чинним законодавством України, на рівні не менше 10% від загального бюджету проекту».

Виконавці проекту Харківська обласна рада – координатор і Асоціація органів місцевого самоврядування Харківської області, Громадська організація «Агентство змін «Перспектива» та Громадська спілка «Український-Німецький Медична Асоціація».

Нагадаємо.