Завершився ХІІІ Міжнародний дитячий медіафестиваль «Дитятко»

Нагородження переможців 13-го Міжнародного дитячого медіафестивалю «Дитятко» пройшло під час церемонії закриття фестивалю.

Під час святкового заходу особливі слова подяки були адресовані Сергію Чернову, за чиєї ініціативи був започаткований фестиваль «Дитятко» у 2009 році.

«Сам фестиваль – це не конкурс, це свято творчості та незабутніх емоцій. На фестиваль з’їжджаються як діти, які роблять відео, так і професіонали, які створюють кінофільми для юної аудиторії з усього світу. Я пишаюсь тим, що стояв у витоків цього фестивалю і є його ідейним натхненником, а також тим, що така унікальна і масштабна подія проходить саме на Харківщині», – говорить Сергій Чернов.

У 2021 році до участі у фестивалі 1245 авторів з 96 країн світу подали 1450 конкурсних робіт. На конкурсних показах були представлені 156 робіт з 40 країн світу.

Усього представлені роботи до 17 номінацій, найбільша кількість – 30 робіт – у номінації «Кращий короткометражний фільм для дітей».

Україна представлена 14 регіонами, у тому числі АР Крим та Донеччиною.

XIII Міжнародний дитячий медіафестиваль «Дитятко» тривав з 6 по 9 вересня. У рамках фесту пройшла низка майстер-класів, творчих активностей та тематичних зустрічей для учасників.

У складі журі 13-го Міжнародного дитячого медіафестивалю «Дитятко» дев’ять осіб, троє з них представляють Канаду, Маврикій та Ісландію. Очолює журі голова Державного агентства України з питань кіно Марина Кудерчук.

Департамент культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації подякував усім , хто долучився грандіозної події кіновересня у Харкові.

Нагадаємо.