Юний харків’янин став переможцем Міжнародного пісенного конкурсу

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов привітав дев’ятирічного Сергія Цихмістра, вихованця Академії мистецтв Володимира Гришка з перемогою у Міжнародному пісенному конкурсі в Італії.

Участь у конкурсі взяли понад сто дітей у цій віковій категорії з різних країн світу. Цьогоріч конкурс уперше відбувся онлайн. Сергій Цихмістро виборов перемогу з піснями «Санта Лючія» і «Дивлюсь я на небо».

Вітаючи Сергія Цихмістра з міжнародним співочим дебютом, Сергій Чернов зазначив, що успішність його в значній мірі пояснюється вкладом Маестро Володимира Гришка.

Пишаюсь, говорить Сергій Чернов, що саме Харків став першим містом в Україні, де відкрито Академію мистецтв Володимира Гришка, адже тут талановиті діти Слобожанщини можуть навчатись у всесвітньо відомого метра, який володіє секретами співу геніального Лучано Паваротті та понад двадцять років пропагує культурне надбання світу на кращих оперних сценах.

«Численні нагороди, здобуті дев’ятирічним співаком на всеукраїнських вокальних конкурсах, безумовно свідчать про визнання його масштабного і багатогранного таланту.

Вірю, що приголомшливий успіх вашого сина у міжнародному конкурсі стане поштовхом для його майбутніх численних досягнень та перемог. Тож хай джерело творчої наснаги буде невичерпним, а винятковий талант Сергія дарує неймовірну радість та насолоду шанувальникам музичного мистецтва не тільки в Україні, а й у світі», – сказав Сергій Чернов та побажав батькам талановитого хлопчика разом із сином якомога частіше радіти його майбутнім здобуткам і перемогам.

Сергій Цихмістро – учень 3 класу Харківського НВК «Гармонія». Навчається академічному вокалу, грі на флейті та фортепіано. Є переможцем і лауреатом харківських конкурсів «Місто майстрів» (2017-2019 рр), «Чисті роси» і «Зимове сяйво» (2019 р) та «Київський колорит» (Київ, 2018 р.), «Дніпровські хвилі» (Дніпро, 2019 р.), «Посміхаючись Дюку» (Одеса, 2019 р.).

Нагадаємо.