Розмитнення автівки тепер коштуватиме до 100 тисяч гривень

23 лютого пільговий період для автомобілів на єврономерах сплинув. Тепер акцизний податок буде сплачуватись за повною ставкою.

25 листопада 2018 року набув чинності Закон про розмитнення авто з іноземною реєстрацією. З того часу у власників автівок було три місяці для оформлення їх за пільговою ставкою. За цей час було розмитнено близько 3500 автівок.

За інформацією Андрія Танцерова, в.о. начальника Харківської митниці ДФС, за звітний період було стягнуто до державного бюджету 266 мільйонів гривень, у тому числі 26 мільйонів склала сума так званих штрафів. Тобто добровільного внеску, який сплачували громадяни при оформленні автівок, які знаходилися в Україні з порушенням строків або умов митних режимів тимчасового ввезення або транзиту.

Крім того, у травні скасують пільги в частині відповідальності за порушення митних правил під час ввезення автомобілів з іноземною реєстрацією. Після цього набувають чинності нові санкції.

Суми штрафів коливаються від 170 гривень до 170 тисяч гривень або конфіскація транспортного засобу.

Штраф у 170 тисяч загрожує автолюбителям у випадку перевищення терміну транзиту або тимчасового ввезення автомобіля з іноземною реєстрацією більш ніж на 30 діб.

Довідково. Нагадаємо, що середній платіж з одного транспортного засобу протягом трьох місяців складав приблизно 60 тисяч гривень. Починаючи вже з 23 лютого, ця цифра буде складати приблизно 90 – 100 тисяч гривень.

Нагадаємо.