Через три роки заплановане відкриття станції метро «Одеська»

Харківська мерія заплатила власникам житла біля станції метро «Одеська» близько 40 мільйонів гривень.

За інформацією прес-служби міськради, 97% власників погодилися вести переговори і з 70% з них вже узгоджена вартість викупу. Однак четверо господарів відмовилися від пошуку компромісу, а один з них зареєстрував на своїй ділянці другий будинок. У мерії вважають, що власник житла порушив процедуру оформлення і звернулися з відповідною заявою в прокуратуру.

«Документів, що підтверджують нове будівництво або реконструкцію, немає. На наш погляд, тут порушена процедура реєстрації та введення в експлуатацію об’єктів», – заявив глава Департаменту реєстрації Олег Дробот.

Всього чиновникам необхідно викупити 89 об’єктів у 145 фізичних та юридичних осіб. У разі, якщо частина власників відмовиться, мерія планує звернутися до суду з вимогою примусового продажу.

Нове житло, за даними міськради, вже знайшли близько 30 осіб.

 

Нагадаємо.

Проект підземки передбачає продовження «зеленої» гілки метрополітену в Харкові на 3,47 км в напрямку аеропорту, будівництво двох станцій метро – «Державінська» і «Одеська», будівництво депо і придбання 85 одиниць рухомого складу.

 

Передбачається, що обидві станції і ділянка від існуючих тунелів до станції «Державінська» (959 м) будуть побудовані «відкритим способом», тоді як перегінні тунелі між новими станціями (2514 м) – за допомогою тунелепрохідного комплексу.