У Харкові пройде україно-австрійський симпозіум музейної архітектури

14 травня, в Харківській школі архітектури відбудеться україно-австрійський симпозіум музейної архітектури «Museum Architecture Symposium».

Організатори дискусії – Харківська школа архітектури. Подія проходить в рамках Року культури Австрія-Україна.

Говорити під час  симпозіуму будуть з відвідувачами, музейною громадськістю та архітекторами про нову роль музеїв в суспільстві і зміну їх традиційної комунікації з відвідувачами.

Організатори та спікери нагадують: на нинішній конференції ICOM, Міжнародної ради музеїв, який відбудеться восени в Кіото, постане питання нової дефініції музеїв як таких. Відповідно, ці питання – частина глобального дискурсу.

Симпозіум стане і своєрідною передмовою до Ночі музеїв, тему якої ICOM в цьому році визначає як «Музеї як культурні хаби. Майбутнє традицій».

Ключові спікери симпозіуму: Мартін Лесяк, співзасновник архітектурного бюро Innocad (Австрія), Жиль Клоос, Querkraft Architekten (Австрія), Олег Дроздов, засновник бюро Drozdov & Partners, Юлія Литвинець, генеральна директорка Національного художнього музею України , Тетяна Пилипчук, заступниця директора з розвитку Харківського літмузею, Антон Олійник, BURØ architects, і Ігор Пошивайло, гендиректор Музею Революції гідності.
За словами організаторів, ідея музею не як сховища, а як хаба вимагає осмислення. Відповідно, змінюється і архітектура музею. Вона завжди буде потребувати хороших фондосховищ, адже музей – це місце вічного зберігання, одночасно вкрай важливим стає забезпечення комунікації між відвідувачами, між відвідувачами і експонатами. Важливо і створення комфортних умов для музейних працівників.

Подія відбудеться в рамках року культури Україна-Австрія, за підтримки почестний консула Австрії в Україні Всеволода Кожемяко.

Нагадаємо.