Обласна рада підтримує розвиток музейної справи

З обласного бюджету спрямовано співфінансування на проєкт модернізації музейної справи «Азимут культурного розвитку».

Депутати обласної ради підтримали внесені зміни до комплексної Програми «Розвиток місцевого самоврядування в Харківській області на 2017-2021 роки».

Харківська обласна рада розробила проєкт рішення, яким передбачила внесення змін до Програми, а саме виділення співфінансування проєкту розвитку музейної справи «Азимут культурного розвитку» у розмірі 100 тис грн з обласного бюджету.

Сергій Чернов: «Розуміючи, що саме музеї є скарбницею історичної та культурної спадщини, а музейні експонати – носіями безцінної інформації про історію та культуру краю, виникла ідея сформувати культурний кластер Харківщини, розвиваючи музеї нового типу у форматі «музей-відвідувач-громада».

Харківською обласною радою у партнерстві з Харківським історичним музеєм імені М.Ф. Сумцова підготовлено проєкт «Азимут культурного розвитку», який став переможцем конкурсу Українського культурного фонду за програмою «Навчання. Обміни. Резиденції. Дебюти.» та отримав грантову підтримку Міністерства культури України.

Довідково. Мережа історико-краєзнавчих музеїв Харківщини налічує 33 музеї: один державної та 32 комунальної форми власності. Із них 25 музеїв розташовані в районах області. Саме на переформатування роботи комунальних історико-краєзнавчих музеїв Харківщини і направлені заходи Проекту «Азимут культурного розвитку».

Нагадаємо.