Харківські митники передали до музеїв України культурні цінності

Представники музеїв України з Києва, Харкова та Харківської області зібрались в Харківській митниці, де відбулась офіційна передача культурних цінностей для постійного зберігання в державну частину музейних фондів.

Відтепер старовинні монети 1829, 1844, 1898, 1899, 1900 років та які, згідно висновків експертів мають культурну та історичну цінність, поповнять колекцію Харківського історичного музею ім. М.Ф.Сумцова, Національного меморіального комплексу «Висота маршала І.С. Конєва», Художньо- меморіального музею ім. І.Ю. Репіна, Музею мистецтв Кіровоградської обласної ради, Національного історико-архітектурного музею «Київська фортеця» та Музейно-виставкового центру «Тростянецький».

Дані монети були вилучені співробітниками митниці в справі про порушення митних правил (були сховані серед особистих речей пасажира поїзда, що прямував до Росії) та конфісковані згідно з постановою суду.

За висновками експертів вартість переданих предметів становить 84,5 тис гривень.

Харківською митницею постійно передаються до музеїв конфісковані культурні цінності, що мають історичну та культурну цінність.

Нагадаємо.