Сьогодні архітектори відзначають професійне свято

На сьогодні в Україні налічується близько 14 тисяч пам’яток архітектури, 46 великих історичних культурних заповідників і більше 1000 об’єктів паркового мистецтва.

У багатьох містах можна бачити старовинні будівлі, що є сусідами з шедеврами нової архітектурної думки.

1 липня в Україні відзначають День архітектури. Свято встановлено в Україні на підтримку ініціативи архітекторів та містобудівників, їх творчих спілок, працівників проектних організацій і місцевих органів містобудування та архітектури.

Голова Харківської обласної ради Сергій Чернов привітав з Днем архітектури України.

«Співробітники галузі архітектури вирішують сьогодні численні складні завдання, пов’язані з ефективним використанням естетичного потенціалу споруд минулих часів, забезпеченням інноваційних технологій та комфорту новобудов, створенням затишного екологічного середовища у населених пунктах регіону.

Завдяки багатогранному таланту архітекторів сучасності, їхньому вмінню нестандартно й творчо вирішувати складні завдання та високій професійній майстерності вдалося зберегти прекрасні історичні ансамблі краю.

Ми також пишаємось тим, що саме на Харківщині діють провідні вищі навчальні заклади, в яких можна отримати фахову архітектурну освіту. Енергія та ідеї молодих архітекторів завжди сприяють розвитку й процвітанню Харкова й інших міст країни.

Архітектура нинішньої Слобожанщини – поєднання класичного підходу та сміливих рішень у дизайні багатоповерхівок, бізнес-центрів, спортивних комплексів, зон відпочинку.

Дякую архітекторам за любов до своєї професії й самовіддану працю, результати якої щодня дарують радість людям. Бажаю вам здоров’я, щастя і благополуччя, творчих успіхів, натхнення, нових досягнень та успішних рішень».

Нагадаємо.