В Україні знизилися ціни на картоплю

На ринку зростає пропозиція імпортної картоплі, що в свою чергу змушує виробників знижувати ціни на місцеву продукцію.

Зниження цін на картоплю в кінці сезону не зовсім типове для України явище. Навпаки, після перебирання залишкових партій бульби в сховищах, оперативно реалізовується продукція низької якості, а стандартної картоплі для внутрішнього ринку залишається все менше, і як правило ціни на неї починають стрімко зростати. Але в поточному сезоні ситуація розвивається зовсім за іншим сценарієм, пише agronews.ua.

Згідно з даними щоденного моніторингу, зараз оптові ціни на картоплю в Україні опустилися до 7,5-9 грн / кг ($ 0,27-0,32 / кг), що в середньому на 10% дешевше, ніж в кінці минулого робочого тижня.

Головною причиною зниження цін на внутрішньому ринку стало збільшення пропозиції імпортної картоплі. За словами операторів оптових компаній, зараз на українському ринку пропонується торішня картопля виробництва Польщі і Литви.

Так, на сьогоднішній день імпортний картопля надходить в продаж в середньому по 7 грн / кг ($ 0,25 / кг), але при закупівлі великих обсягів імпортної продукції ціна не рідко опускається до 6,5 грн / кг ($ 0,23 / кг).

Нагадаємо.