Переможці медіафестивалю «Дитятко» вирушили до Страсбурга

5 листопада українські дитячі студії поїхали до Страсбурга. Це переможці в номінації «Місцеве самоврядування – це ми!» на ХІ Міжнародному дитячому медіафестивалі «Дитятко».

До штаб-квартири Ради Європи вирушили дитячі телестудії з Житомира, Харкова та Чугуєва.

Рада Європи підтримує фестиваль «Дитятко» і щороку готує для переможців цікаву програму у Франції. Хлопці й дівчата відвідають інституції Ради Європи, поспілкуються з європейськими політиками, ознайомляться з роботою Молодіжного центру, відвідають культурні заходи та довідаються про французькі традиції. Крім того, візьмуть участь у Форумі демократії, який проводиться щороку в Страсбургу.

В ХІ Міжнародному дитячому медіафестиваль «Дитятко» – взяли участь 1259 юних митців. До конкурсної комісії надіслали 1489 конкурсних робіт з 98 країн світу.

«Цьогоріч ми намагалися створити атмосферу несподіваних та новітніх рішень. У фестивальній програмі були майстер-класи з акцентом на віртуальну реальність. Сучасність диктує нам свої правила. Вони прості: потрібно завжди бути готовими до непередбачуваних і різних обставин. Світ стрімко змінюється, значною мірою стає віртуальним», – підкреслив Сергій Чернов.

 

Оргкомітет ХІІ Міжнародного дитячого медіафестивалю «Дитятко»-2020 вже почав приймати заявки на наступний рік.

Довідково. Міжнародний дитячий медіафестиваль «Дитятко» заснувала Харківська обласна рада у 2009 році. Ініціатором і президентом фестивалю є голова облради Сергій Чернов. Фестиваль некомерційний, участь у ньому безкоштовна. Проводиться для дитячих творчих телевізійних, анімаційних і радіостудій, гуртків, колективів і окремих авторів, телекомпаній і об’єднань, продюсерських центрів, що створюють програми та фільми для дітей.

Нагадаємо.